ZUSTERPARKEN BIOBLITZ

De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht van het gelijknamige Utrecht Science Park organiseren samen met alle Zusterparken een BioBlitz. Deze start op de dag van de biodiversiteit 22 mei 2024 en eindigt op 24 juni 2024. In die periode roepen we iedereen op om zoveel mogelijk waarnemingen te doen van natuur in deze Zusterparken. Bloemen, struiken, planten, bomen, insecten, vogels, zoogdieren, reptielen, amfibieën etc. en zelfs sporen van dieren doen mee. En alles wat wild is telt. Een half uurtje BioBlitz-en tot meerdere momenten in die maand. Op deze manier komen we samen in een hele korte tijd meer te weten over onze stadsnatuur. En terwijl je waarneemt leer je zelf ook meer over de namen van allerlei dieren en planten. Doe je ook mee?

Vanaf 22 mei kun je hier zien hoeveel soorten we samen hebben gevonden in de zusterparken.


Hoe werkt het?

Voordat je naar buiten gaat:  

Ga naar buiten: 

  • Stap 4. Maak een foto van de wilde soorten die je tegenkomt in de Obsidentify app.  
  • Stap 5. Upload de foto’s in de Obsidentify app. De foto’s worden automatisch zichtbaar in de app en op waarneming.nl.  

N.B. Obsidentify herkent alleen wilde dieren en planten. Gebruik de app niet voor selfies, mensen, huisdieren, kamer- of tuinplanten.

Maak in de periode 22 mei-24 juni foto’s in de Zusterparken en voer ze in, in waarnemingen.nl.


Waar gaan we dit doen?

We gaan waarnemen in de 11 Zusterparken in Utrecht: LieflandPARK, Voordorp, Noordseparkbuurt, Lunetten, Oosterspoorbaan, Rotsoord, Riddertuin, Hof van Cartesius, Utrecht Science Park, Buurtboswachterij Tolsteeg. Én in Zusterpark De Turfweide in Veenendaal (lancering op 22 juni) en het Zusterpark Het Groene Spoor in Amersfoort. Hieronder screenshots van contouren van de gebieden in waarnemingen.nl